Praktijk

Spine and Motion is een praktijk voor fysiotherapie en McKenzietherapie en is gevestigd in het fitnesscentrum Axel Koenders Fit-Service (AKFS) in Ouderkerk aan de Amstel.

Naast reguliere fysiotherapie is Spine and Motion gespecialiseerd in de behandeling van rug-, nek-, schouder- en hoofdpijnklachten. Er wordt gediagnosticeerd en behandeld volgens de huidige wetenschappelijke inzichten van mechanische diagnose en therapie (MDT). Deze wetenschappelijke inzichten verdelen aspecifieke rug- en nekklachten onder in subgroepen. Hierdoor kan beter ingespeeld worden op de klachten en kunnen specifieke interventies gegeven worden. Dit levert een aantoonbaar beter resultaat op voor de patiënt. Zie voor meer informatie omtrent McKenzie therapie: www.mckenzie.nl.

Tevens kunt u bij Spine and Motion terecht voor de behandeling van hoofdpijn volgens het principe van het Dean Watson Headache Institute (Australië).

Indien nodig kan er tijdens of na de behandeling gekozen worden voor het gebruik van CureTape. De fysiotherapeut is hiervoor opgeleid door FysioTape (Medical Taping Concept). Bij deze methode wordt het fysiologisch bewegen ondersteund, waardoor weefsels worden ondersteund in hun functie en waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Zie ook: www.fysiotape.nl 

Naast de reeds genoemde specialisaties bij de behandeling van klachten aan de wervelkolom, is de praktijk tevens bekend met het geven van behandelingen bij torticollis spasmodica (dystonie). Bij de fysiotherapeutische behandelingen wordt zo nodig gebruik gemaakt van de oefen- en fitnesszalen van het fitnesscentrum Axel Koenders Fit-Service (AKFS).

Fysiotherapeute Eveline Baas is tevens parttime werkzaam bij AKFS. Haar werkzaamheden bestaan daar uit het begeleiden van mensen met of zonder fysieke klachten. Tevens geeft ze pilates lessen. Er bestaan nauwe contacten met specialisten waardoor een eventuele doorverwijzing meestal snel geregeld kan worden.

Daarnaast is Spine and Motion gecontracteerd bij alle zorgverzekeringen.

De praktijk is geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten (CKR) van het KNGF en geregistreerd bij het McKenzie Instituut Benelux.